Bakaochlaga
Det här är en lättgjord och saftig tårtbotten med smak av mandel. Fyllningen kan varieras efter eget önskemål. Jag har bjudit på den här tårtan många gånger och mina gäster har alltid älskat den!

Ingredienser, 1 tårta:
400 gram mandelmassa
4 ägg
Ev. 2 droppar bittermandel (för att höja mandelsmaken)

Fyllning:
Bär eller sylt (t.ex. hallonsylt)

Garnering:
Vispad grädde
Bär, riven choklad eller annan garnering

Gör så här:
1. Riv mandelmassan på den grövre sidan av rivjärnet.
2. Rör ner äggen med mandelmassan tills det blir en jämn smet. Rör ev. ner bittermandeldropparna.
3. Häll smeten i en form med löstagbar kant och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 min.
4. Låt tårtan svalna lite och ta bort den ur formen. Bred bär och/eller sylt över tårtbotten och bred sedan över vispad grädde. Garnera med t.ex. bär eller riven choklad.

Variation:
- Gör dubbel eller trippel sats om du vill ha en högre tårta med flera lager.
- Grädden går att byta ut mot lemon curd.
- Tårtan är minst lika god efter ett par dagar, om den får stå inplastad i kylen.
Etiketter: , , , edit post
0 Responses

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se http://ping.bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortalPing/ping/87178/4728812 RSS/Ping Mat och Dryck Mat & dryck bloggar Follow Goda bakverk