Ingredienser, 1 tårta:
400 gram mandelmassa
4 ägg
Ev. 2 droppar bittermandel (för att höja mandelsmaken)
Fyllning:
Bär eller sylt (t.ex. hallonsylt)
Garnering:
Vispad grädde
Bär, riven choklad eller annan garnering
Gör så här:
1. Riv mandelmassan på den grövre sidan av rivjärnet.
2. Rör ner äggen med mandelmassan tills det blir en jämn smet. Rör ev. ner bittermandeldropparna.
3. Häll smeten i en form med löstagbar kant och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 min.
4. Låt tårtan svalna lite och ta bort den ur formen. Bred bär och/eller sylt över tårtbotten och bred sedan över vispad grädde. Garnera med t.ex. bär eller riven choklad.
Variation:
- Gör dubbel eller trippel sats om du vill ha en högre tårta med flera lager.
- Grädden går att byta ut mot lemon curd.
- Tårtan är minst lika god efter ett par dagar, om den får stå inplastad i kylen.
Skicka en kommentar