Ingredienser, 1 kaka:
150 gram smör eller margarin
3 ägg
3 dl strösocker
½ dl sirap
3,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
0,75 dl kakao
1 påse Dumlekolor (120 gram)
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
2. Vispa ägg, strösocker och sirap pösigt.
3. Rör ner det smälta smöret.
4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao noggrant i en annan bunke. Rör sedan ner mjölblandningen i smeten.
5. Dela dumlekolorna på mitten och rör ner dem i smeten. Spara ev. några dumlekolor till garnering av kladdkakan.
6. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i 30-35 min.
7. Garnera ev. kakan med några dumlekolor. Servera kladdkakan varm eller kall med t.ex. grädde eller glass.
150 gram smör eller margarin
3 ägg
3 dl strösocker
½ dl sirap
3,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
0,75 dl kakao
1 påse Dumlekolor (120 gram)
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
2. Vispa ägg, strösocker och sirap pösigt.
3. Rör ner det smälta smöret.
4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao noggrant i en annan bunke. Rör sedan ner mjölblandningen i smeten.
5. Dela dumlekolorna på mitten och rör ner dem i smeten. Spara ev. några dumlekolor till garnering av kladdkakan.
6. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i 30-35 min.
7. Garnera ev. kakan med några dumlekolor. Servera kladdkakan varm eller kall med t.ex. grädde eller glass.
Skicka en kommentar