Det här kakan smakar som en saftig sockerkaka.
Ingredienser, 1 kaka:
150 gram smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl gräddfil
1 apelsin, skalet
½ apelsin, saften
Gör så här:
1. Ta fram smöret och låt det stå ett tag så att det blir rumsvarmt.
2. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
3. Vispa ihop det rumsvarma smöret och sockret i en annan skål, till en jämn smet.
4. Rör ner ett ägg i taget i smörblandningen.
5. Rör ner mjölblandningen och sedan gräddfilen i smeten.
6. Riv skalet från en apelsin och pressa ur saften från en halv apelsin. Rör ner i smeten.
7. Smöra och bröa en sockerkaksform och häll i smeten.
8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40-50 min.
Ingredienser, 1 kaka:
150 gram smör
2,5 dl strösocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl gräddfil
1 apelsin, skalet
½ apelsin, saften
Gör så här:
1. Ta fram smöret och låt det stå ett tag så att det blir rumsvarmt.
2. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
3. Vispa ihop det rumsvarma smöret och sockret i en annan skål, till en jämn smet.
4. Rör ner ett ägg i taget i smörblandningen.
5. Rör ner mjölblandningen och sedan gräddfilen i smeten.
6. Riv skalet från en apelsin och pressa ur saften från en halv apelsin. Rör ner i smeten.
7. Smöra och bröa en sockerkaksform och häll i smeten.
8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40-50 min.
Skicka en kommentar