Bakaochlaga
Det här receptet på chokladkola fick jag lära mig redan på dagis. Tyvärr vet jag inte vem Elsa är, som har fått ge namn åt kolorna. De är hur som helst en av mina favoriter bland julgodiset (men går förstås bra att laga året om).

Ingredienser, ca 50 kolor:
150 gram smör
2,25 dl socker
2 tsk vaniljsocker
5 tsk kakao
0,75 dl mjöl
0,75 dl sirap

Gör så här:
1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
2. Rör ner resten av ingredienserna i kastrullen till en jämn smet.
3. Koka smeten under omrörning på låg värme i 10 min.
4. Häll upp kolan i en form klädd med smörpapper. Låt den stelna i kylskåpet och skär (eller klipp) den sedan i lagom stora bitar.
5. Förvara kolan i kylskåpet i en burk med smörpapper mellan raderna. Ett annat alternativ är att rulla in varje kola i papper och förvara dem i kylskåpet.
0 Responses

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se http://ping.bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortalPing/ping/87178/4728812 RSS/Ping Mat och Dryck Mat & dryck bloggar Follow Goda bakverk