Kladdkakemuffins kallas också för kladdmuffins och är som kladdkaka fast i behändigt muffinsformat.
Ingredienser, 8 stora eller 12 små muffins:
100 gram smör eller margarin
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
2 dl vetemjöl
Ev. ½ tsk bakpulver
Ingredienser, 8 stora eller 12 små muffins:
100 gram smör eller margarin
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
2 dl vetemjöl
Ev. ½ tsk bakpulver
Ev. glass, grädde eller frukt till servering
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3. Tillsätt vaniljsocker, kakao och salt.
4. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och blanda sedan i det i smeten. (Om du gör muffins utan bakpulver kan du hälla i mjölet direkt i smeten.)
5. Rör ner det avsvalnade smöret i smeten.
6. Häll smeten i muffinsformar, silikonformar eller ugnsformar av önskad storlek. Fyll formarna till ca 3/4.
7. Grädda muffinsen i 200 grader i 10-12 min. Muffinsen ska vara kladdiga i mitten när de är klara.
8. Garnera muffinsen med t.ex. choklad, jordgubbar eller florsocker. Servera dem så som de är eller tillsammans med t.ex. grädde, glass eller frukt.
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3. Tillsätt vaniljsocker, kakao och salt.
4. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och blanda sedan i det i smeten. (Om du gör muffins utan bakpulver kan du hälla i mjölet direkt i smeten.)
5. Rör ner det avsvalnade smöret i smeten.
6. Häll smeten i muffinsformar, silikonformar eller ugnsformar av önskad storlek. Fyll formarna till ca 3/4.
7. Grädda muffinsen i 200 grader i 10-12 min. Muffinsen ska vara kladdiga i mitten när de är klara.
8. Garnera muffinsen med t.ex. choklad, jordgubbar eller florsocker. Servera dem så som de är eller tillsammans med t.ex. grädde, glass eller frukt.
Skicka en kommentar