Klassiska pannkakor brukar uppskattas av både stora och små. Pannkakorna kan både serveras som lunch, middag eller dessert, beroende på vilka tillbehör som de serveras tillsammans med.
Ingredienser, fyra personer:
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
1½ msk smör
Smör att steka i
Gör så här:
1. Blanda vetemjöl och salt i en skål.
2. Vispa i hälften av mjölken noggrant, så att det inte blir några klumpar i smeten.
3. Vispa i resten av mjölken och äggen till en jämn smet.
4. Rör i smöret i smeten.
5. Låt gärna smeten stå kallt i ca 30 min.
6. Smält smör i en stekpanna och grädda smeten till pannkakor av önskad tjocklek. Ca 0,5 dl smet blir lagom till en pannkaka.
7. Servera pannkakorna med t.ex. sylt, grädde, glass, bacon eller korv.
Ingredienser, fyra personer:
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
1½ msk smör
Smör att steka i
Gör så här:
1. Blanda vetemjöl och salt i en skål.
2. Vispa i hälften av mjölken noggrant, så att det inte blir några klumpar i smeten.
3. Vispa i resten av mjölken och äggen till en jämn smet.
4. Rör i smöret i smeten.
5. Låt gärna smeten stå kallt i ca 30 min.
6. Smält smör i en stekpanna och grädda smeten till pannkakor av önskad tjocklek. Ca 0,5 dl smet blir lagom till en pannkaka.
7. Servera pannkakorna med t.ex. sylt, grädde, glass, bacon eller korv.
Skicka en kommentar