En syrlig men ändå lite söt paj med smak av ananas.
Ingredienser:
Pajdeg:
150 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl cremé fraiche
1 burk (ca 200 gram) krossad ananas
Gör så här:
1. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
2. Tillsätt smöret och fördela det med fingertopparna. Blanda ihop ingredienserna till en fast deg.
3. Låt degen vila i kylen under tiden du gör fyllningen.
4. Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker och cremé fraiche i en bunke.
5. Häll av den krossade ananasen i t.ex. en sil. Rör ner den avrunna ananasen i smeten.
6. Smörj en pajform och tryck ut pajsmeten i formen.
7. Häll i fyllningen och var noga med att ananaskrossen sprids jämnt över pajen.
8. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 40 min.
9. Servera pajen ljummen eller kall. Pajen kan antingen serveras som den är eller tillsammans med grädde eller glass.
Variation:
Fyllningen får en god smak om man häller i 1 dl kokos i den.
Ingredienser:
Pajdeg:
150 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl cremé fraiche
1 burk (ca 200 gram) krossad ananas
Gör så här:
1. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
2. Tillsätt smöret och fördela det med fingertopparna. Blanda ihop ingredienserna till en fast deg.
3. Låt degen vila i kylen under tiden du gör fyllningen.
4. Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker och cremé fraiche i en bunke.
5. Häll av den krossade ananasen i t.ex. en sil. Rör ner den avrunna ananasen i smeten.
6. Smörj en pajform och tryck ut pajsmeten i formen.
7. Häll i fyllningen och var noga med att ananaskrossen sprids jämnt över pajen.
8. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 40 min.
9. Servera pajen ljummen eller kall. Pajen kan antingen serveras som den är eller tillsammans med grädde eller glass.
Variation:
Fyllningen får en god smak om man häller i 1 dl kokos i den.
Skicka en kommentar