Lite lagom söta och underbart goda är dessa engelska scones.
Ingredienser, 8 portioner:
7 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl socker
1 ägg
2 dl mjölk
125 gram smör
Gör så här:
1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
2. Vispa ihop mjölk och ägg i en annan skål.
3. Blanda i smöret (som ska vara fast) i de torra ingredienserna med hjälp av fingrarna.
4. Häll i vätskan i mjölblandningen och arbeta ihop alltsammans till en deg.
5. Mjöla ett bakbord och platta ut degen så att den blir ca 3 cm tjock. Skär degen i trekantiga bitar.
6. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 10-15 min på 250 grader.
7. Servera sconesen varma med smör, ost och marmelad eller tillsammans med något annat gott.
Variation:
- Om du vill ha lite nyttigare och mindre söta scones så skär ner på sockret.
- För att få en snyggare yta på sconesen kan de penslas med ett uppvispat ägg före gräddningen och garneras med t.ex. hackade nötter eller mandelspån.
Skicka en kommentar