Trött på den vanliga vaniljsåsen eller marsansåsen, som köpes färdiggjord eller i pulverform i affären? Pröva att göra den här jättegoda råkrämen, som är en kallrörd vaniljkräm. Servera den till t.ex. paj eller äppelkaka.
Ingredienser, 5 portioner:
2/3 vaniljstång (eller 2/3 tsk vaniljsocker)
2 äggulor
2/3 dl socker
4 dl grädde
Gör så här:
1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången, om du tillagar krämen med vaniljstång.
2. Vispa ihop äggulor, socker och vaniljstång (eller vaniljsocker) i en bunke. Vispa tills smeten är ljus och krämig.
3. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd sedan ner grädden i smeten så att det blir en jämn smet. Servera direkt eller förvara i kylskåp.
Ingredienser, 5 portioner:
2/3 vaniljstång (eller 2/3 tsk vaniljsocker)
2 äggulor
2/3 dl socker
4 dl grädde
Gör så här:
1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången, om du tillagar krämen med vaniljstång.
2. Vispa ihop äggulor, socker och vaniljstång (eller vaniljsocker) i en bunke. Vispa tills smeten är ljus och krämig.
3. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd sedan ner grädden i smeten så att det blir en jämn smet. Servera direkt eller förvara i kylskåp.
Skicka en kommentar