Visste du att det går att göra sitt eget vaniljsocker i stället för att köpa det på burk?
Ingredienser, 3 dl:
1 vaniljstång
3 dl socker
Gör så här:
1. Skär ett snitt längs med vaniljstången och skrapa ur fröna.
2. Häll fröna, resterna från vaniljstången och sockret i en matberedare eller blender. (Var noga med att "stänga igen" öppningen till köksmaskinen, för annars kan det stänka socker över hela köket.) Mixa tills det har bildats ett fint vaniljsocker (ca 3 min).
3. Sila vaniljsockret. Om det finns rester kvar från vaniljstången, så kan vaniljsockret behöva mixas och silas en eller flera gånger till.
4. Plocka bort ev. rester från vaniljstången innan du häller upp vaniljsockret på burk. Förvara vaniljsockret i t.ex. en förslutbar glasburk. Hållbarheten är ca 3 mån.
Tips:
Många tycker att vaniljsockret smakar ännu bättre efter att det har fått stå och vila i burken i några dagar, men det går förstås även bra att börja använda vaniljsockret direkt.
Ingredienser, 3 dl:
1 vaniljstång
3 dl socker
Gör så här:
1. Skär ett snitt längs med vaniljstången och skrapa ur fröna.
2. Häll fröna, resterna från vaniljstången och sockret i en matberedare eller blender. (Var noga med att "stänga igen" öppningen till köksmaskinen, för annars kan det stänka socker över hela köket.) Mixa tills det har bildats ett fint vaniljsocker (ca 3 min).
3. Sila vaniljsockret. Om det finns rester kvar från vaniljstången, så kan vaniljsockret behöva mixas och silas en eller flera gånger till.
4. Plocka bort ev. rester från vaniljstången innan du häller upp vaniljsockret på burk. Förvara vaniljsockret i t.ex. en förslutbar glasburk. Hållbarheten är ca 3 mån.
Tips:
Många tycker att vaniljsockret smakar ännu bättre efter att det har fått stå och vila i burken i några dagar, men det går förstås även bra att börja använda vaniljsockret direkt.
Skicka en kommentar