Ingredienser, 2 koppar:
5 dl mjölk
½ krm kardemumma
100 gram mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
Ev. 2 msk konjak
Till garnering:
1 dl vispgrädde
Riven choklad
Kardemumma
Gör så här:
1. Vispa grädden och ställ den i kylen.
2. Värm mjölken i en kastrull och rör ner kardemumman. Ta bort kastrullen från värmen när mjölken börjat sjuda.
3. Dela chokladen i små bitar och lägg undan en ruta till garneringen. Lägg chokladbitarna i den varma mjölken och vispa ända tills chokladen har smält.
4. Rör ner vaniljsockret och ev. konjak.
5. Häll upp chokladmjölken i två höga muggar eller i två höga glas.
6. Toppa chokladmjölken med vispad grädde och lite kardemumma. Riv slutligen den sparade chokladrutan och strö den över grädden.
Variation:
Den mörka chokladen kan bytas ut mot t.ex. mjölkchoklad, vit choklad eller choklad med dajm.
Skicka en kommentar