Bakaochlaga
Parfait går att laga på flera olika sätt. Det här receptet är lättlagat och gott och smakar nästan som gräddglass.

Ingredienser, ca 4 personer:
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl grädde

Ev. riven blockchoklad som garnering.
Ev. frukt eller bär till servering.

Gör så här:
1. Vispa ägg och florocker pösigt.
2. Vispa grädden så att den blir något hårdare i konsistensen än filmjölk.
3. Blanda ner eventuellt smakämne i äggsmeten.
4. Rör ner grädden i äggsmeten.
5. Häll smeten i en form och frys ner den i minst 3 timmar.
6. Ta fram parfaiten strax innan servering. Garnera med t.ex. riven choklad och servera med t.ex. jordgubbar.

Variation:
Parfaiten kan smaksättas med t.ex. 1 tsk vaniljsocker, krossade polkagrisar eller hackad choklad.
Etiketter: , edit post
0 Responses

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se http://ping.bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortalPing/ping/87178/4728812 RSS/Ping Mat och Dryck Mat & dryck bloggar Follow Goda bakverk