Parfait går att laga på flera olika sätt. Det här receptet är lättlagat och gott och smakar nästan som gräddglass.
Ingredienser, ca 4 personer:
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl grädde
Ev. riven blockchoklad som garnering.
Ev. frukt eller bär till servering.
Gör så här:
1. Vispa ägg och florocker pösigt.
2. Vispa grädden så att den blir något hårdare i konsistensen än filmjölk.
3. Blanda ner eventuellt smakämne i äggsmeten.
4. Rör ner grädden i äggsmeten.
5. Häll smeten i en form och frys ner den i minst 3 timmar.
6. Ta fram parfaiten strax innan servering. Garnera med t.ex. riven choklad och servera med t.ex. jordgubbar.
Variation:
Parfaiten kan smaksättas med t.ex. 1 tsk vaniljsocker, krossade polkagrisar eller hackad choklad.
Skicka en kommentar