Ingredienser:
50 gram smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
1,5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Smaksättning:
2 tsk vaniljsocker, eller
3 msk kakao, eller
rivet skal från drygt ½ citron, eller
rivet skal från drygt ½ apelsin
Gör så här:
1. Smält smöret och rör ner mjölken.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
3. Rör ner smöret, mjölken och smaksättningen i bunken.
4. Blanda bakpulver och vetemjöl noggrant i en skål och rör därefter ner det smeten.
5. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i smeten.
6. Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen 175 grader i 35-40 min.
Variation:
Sockerkakan kan varieras på en mängd olika sätt genom att byta ut smaksättningen.
50 gram smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
1,5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Smaksättning:
2 tsk vaniljsocker, eller
3 msk kakao, eller
rivet skal från drygt ½ citron, eller
rivet skal från drygt ½ apelsin
Gör så här:
1. Smält smöret och rör ner mjölken.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
3. Rör ner smöret, mjölken och smaksättningen i bunken.
4. Blanda bakpulver och vetemjöl noggrant i en skål och rör därefter ner det smeten.
5. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i smeten.
6. Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen 175 grader i 35-40 min.
Variation:
Sockerkakan kan varieras på en mängd olika sätt genom att byta ut smaksättningen.
Skicka en kommentar