Ingredienser, ca 18 muffins:
200 gram smör
2 dl socker
3 ägg
Drygt 1½ dl mjöl
Drygt ½ tsk bakpulver
En knivsudd hjorthornssalt (kan ersättas med 2 krm bakpulver)
40 gram (6 msk) marsansåspulver för kokning
Gör så här:
1. Vispa ihop rumsvarmt smör och socker.
2. Vispa ner ett ägg i taget.
3. Blanda mjöl, bakpulver, hjorthornssalt och marsanpulver i bunke.
4. Rör ner mjölbladningen i smeten.
5. Häll ner smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 200 grader i 15 min.
200 gram smör
2 dl socker
3 ägg
Drygt 1½ dl mjöl
Drygt ½ tsk bakpulver
En knivsudd hjorthornssalt (kan ersättas med 2 krm bakpulver)
40 gram (6 msk) marsansåspulver för kokning
Gör så här:
1. Vispa ihop rumsvarmt smör och socker.
2. Vispa ner ett ägg i taget.
3. Blanda mjöl, bakpulver, hjorthornssalt och marsanpulver i bunke.
4. Rör ner mjölbladningen i smeten.
5. Häll ner smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 200 grader i 15 min.
Skicka en kommentar