Ingredienser, ca 30 kakor:
100 gram smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,25 tsk vaniljsocker
Ev. garnering i form av t.ex. strössel.
Gör så här:
1. Rör ihop rumsvarmt smör, socker och sirap i en bunke.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör sedan ner det i smeten och rör ihop till en jämn deg.
3. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en längd. Lägg de två längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
4. Grädda längderna i mitten av ugnen i 175 grader i 12-15 min.
5. Låt längderna svalna lite grann och skär dem sedan på snedden till ca 30 kakor. Låt kakorna svalna på plåten.
Tips:
Variera gräddtiden för att få olika karaktär på snittarna. Kakorna blir segare ju kortare tid de är i ugnen och sprödare ju längre tid de är i ugnen.
100 gram smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,25 tsk vaniljsocker
Ev. garnering i form av t.ex. strössel.
Gör så här:
1. Rör ihop rumsvarmt smör, socker och sirap i en bunke.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör sedan ner det i smeten och rör ihop till en jämn deg.
3. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en längd. Lägg de två längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
4. Grädda längderna i mitten av ugnen i 175 grader i 12-15 min.
5. Låt längderna svalna lite grann och skär dem sedan på snedden till ca 30 kakor. Låt kakorna svalna på plåten.
Tips:
Variera gräddtiden för att få olika karaktär på snittarna. Kakorna blir segare ju kortare tid de är i ugnen och sprödare ju längre tid de är i ugnen.
Skicka en kommentar