Den här maträtten är väldigt praktisk att servera på fester och middagar, eftersom den kan förberedas i förväg och inte kräver någon ugn.
Ingredienser, 4-6 personer:
½ salladshuvud
2-4 olika sorters kallskuret kött (t.ex. rostbiff, kassler, parmaskinka)
½ gurka
½ paket körsbärstomater
½ paket vindruvor
½ burk ananas i bitar
½ burk mandariner
½ liter jordgubbar
4 kiwi
½ paket physalis
Till servering:
Potatissallad
Gör så här:
1. Skär salladsbladen i bitar och lägg upp dem på serveringsfatet.
2. Lägg ett lager av det kallskurna köttet längs med ytterkanten av serveringsfatet. Lägg de andra köttsorterna ovanpå.
3. Skär gurkan och körsbärstomaterna i bitar och lägg dem ovanpå köttet och i mitten av serveringsfatet.
4. Lägg vindruvorna i mitten av fatet och strö några över köttet.
5. Strö ananasbitarna och mandarinerna över fatet.
6. Skär kiwin och jordgubbarna i bitar och lägg dem i mitten av serveringsfatet, samt strö några över resten av fatet.
7. Lägg physalis på toppen av fatet. Dekorera ev. fatet med flaggor eller något annat festligt.
8. Servera maten direkt eller ställ in fatet i kylen under plastfolie i väntan på servering.
Variation:
- Det här receptet kan förstås varieras i en oändlighet med olika köttsorter, frukter och bär. Exempel på andra goda ingredienser är kalkon, skinka, stjärnfrukt, hallon, passionsfrukt, melon och mango.
- Förutom ovanstående kan plankan även kompletteras med t.ex. nötter och olika ostsorter.
- Uppläggningen kan även göras mer uppdelad (köttet för sig, frukten för sig, bären för sig o.s.v.), så att gästerna själva kan välja vad de vill ha.
Ingredienser, 4-6 personer:
½ salladshuvud
2-4 olika sorters kallskuret kött (t.ex. rostbiff, kassler, parmaskinka)
½ gurka
½ paket körsbärstomater
½ paket vindruvor
½ burk ananas i bitar
½ burk mandariner
½ liter jordgubbar
4 kiwi
½ paket physalis
Till servering:
Potatissallad
Gör så här:
1. Skär salladsbladen i bitar och lägg upp dem på serveringsfatet.
2. Lägg ett lager av det kallskurna köttet längs med ytterkanten av serveringsfatet. Lägg de andra köttsorterna ovanpå.
3. Skär gurkan och körsbärstomaterna i bitar och lägg dem ovanpå köttet och i mitten av serveringsfatet.
4. Lägg vindruvorna i mitten av fatet och strö några över köttet.
5. Strö ananasbitarna och mandarinerna över fatet.
6. Skär kiwin och jordgubbarna i bitar och lägg dem i mitten av serveringsfatet, samt strö några över resten av fatet.
7. Lägg physalis på toppen av fatet. Dekorera ev. fatet med flaggor eller något annat festligt.
8. Servera maten direkt eller ställ in fatet i kylen under plastfolie i väntan på servering.
Variation:
- Det här receptet kan förstås varieras i en oändlighet med olika köttsorter, frukter och bär. Exempel på andra goda ingredienser är kalkon, skinka, stjärnfrukt, hallon, passionsfrukt, melon och mango.
- Förutom ovanstående kan plankan även kompletteras med t.ex. nötter och olika ostsorter.
- Uppläggningen kan även göras mer uppdelad (köttet för sig, frukten för sig, bären för sig o.s.v.), så att gästerna själva kan välja vad de vill ha.
Skicka en kommentar