Bakaochlaga
Det här är ett recept från USA på äkta american cookies. Det är mitt absoluta favoritrecept när det gäller dessa kakor. Originalreceptet är skrivet med amerikanska mått, men jag har omvandlat det till svenska mått.

Ingredienser, ca 25 medelstora kakor:
125 gram smör
1,2 dl vitt socker
1,2 dl brunt socker (t.ex. ljust muscovadosocker)
½ tsk vaniljsocker
1 ägg
2½ tsk bakpulver
4,2 dl mjöl
0,75 tsk salt
250 gram choklad (t.ex. Marabous mjölkchoklad med daim)

Gör så här:
1. Vispa ihop rumsvarmt smör, vitt socker, brunt socker och vaniljsocker till en jämn smet med hjälp av en elvisp.
2. Vispa ner ägget.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål och vispa sedan ner det i smeten.
4. Hacka chokladen i bitar (gör inte för små bitar för då smälter chokladen ihop med degen i ugnen). Vispa ner chokladen i smeten.
5. Låt degen vila i minst en timme i kylen.
6. Forma degen till ca 25 runda bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tänk på att inte lägga kakorna för tätt, eftersom de flyter ut under gräddningen.
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 200 grader i 10-12 min.
8. Låt kakorna vila på plåten i ett par minuter innan de flyttas över till ett fat eller galler att svalna på.
Etiketter: , edit post
2 Responses
  1. Anonym Says:

    Alldeles för lite smör. Jag fick ha i extra för att degen faktiskt skulle bli en deg och inte bara smulor, och de rann ändå inte ut i ugnen, utan förblev små bollar. Dock ätbara, och inte hårda eller så!


  2. Anonym Says:

    Perfekta!
    Jag köpte smarties istället för choklad, minst lika gott!!


Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se http://ping.bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortalPing/ping/87178/4728812 RSS/Ping Mat och Dryck Mat & dryck bloggar Follow Goda bakverk