Kladdkaka kan varieras på många olika sätt, men här kommer den alltid lika omtyckta klassiska varianten.
Ingredienser, 1 tårta:
100 gram smör eller margarin
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Ev. ströbröd till ugnsformen
Ev. florsocker till garnering
Gör så här:
1. Smält smöret/margarinet i en kastrull. Låt det sedan svalna.
2. Vispa ägg och socker poröst med en elvisp.
3. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en annan skål.
4. Häll i mjölblandningen i äggblandningen under omrörning. Rör för hand eller med en elvisp på lägsta hastighet.
5. Häll i smöret i degen och rör om ordentligt.
6. Smöra och bröa en ugnsform eller bara smöra den. Häll i smeten i ugnsformen.
7. Sätt in kakan i ugnen på 175 grader i 20 min. Om du vill att kakan ska bli kladdigare så ka du ta ut den lite tidigare.
8. Ta ut kakan ur ugnen och garnera den eventuellt med florsocker.
Variation:
- Kladdkaka kan serveras med t.ex. vispad grädde, glass eller frukt.
- Kakan kan garneras med t.ex. smält choklad, hallonsås, exotiska frukter eller bär.
Ingredienser, 1 tårta:
100 gram smör eller margarin
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Ev. ströbröd till ugnsformen
Ev. florsocker till garnering
Gör så här:
1. Smält smöret/margarinet i en kastrull. Låt det sedan svalna.
2. Vispa ägg och socker poröst med en elvisp.
3. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en annan skål.
4. Häll i mjölblandningen i äggblandningen under omrörning. Rör för hand eller med en elvisp på lägsta hastighet.
5. Häll i smöret i degen och rör om ordentligt.
6. Smöra och bröa en ugnsform eller bara smöra den. Häll i smeten i ugnsformen.
7. Sätt in kakan i ugnen på 175 grader i 20 min. Om du vill att kakan ska bli kladdigare så ka du ta ut den lite tidigare.
8. Ta ut kakan ur ugnen och garnera den eventuellt med florsocker.
Variation:
- Kladdkaka kan serveras med t.ex. vispad grädde, glass eller frukt.
- Kakan kan garneras med t.ex. smält choklad, hallonsås, exotiska frukter eller bär.
Skicka en kommentar