Bakaochlaga
Här är receptet på klassiska scones.

Ingredienser, 2 runda scones (räcker till 2 personer):
4-4,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Ev. 2 krm socker
50 gram smör eller margarin
2 dl mjölk

Gör så här:
1. Blanda bakpulver, salt, socker och hälften av mjölet noggrant i en skål.
2. Blanda i resten av mjölet.
3. Tillsätt smöret och finfördela det med fingrarna. Blanda ihop allt till en jämn smet.
4. Häll i mjölken och rör om med en träslev tills degen blir jämn. Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs för att få en fast deg.
5. Knåda degen med fingrarna och dela upp degen i två delar. Forma delarna till varsin rund kaka. Varje bit kan förslagsvis vara ca 15 cm i diameter.
6. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Markera två skåror i varje bröd (skårorna ska forma ett kors rakt över brödet), så att varje bröd kan brytas i fyra lika stora bitar vardera efter gräddningen. "Picka" lite mönster med en gaffel innan gräddningen.
7. Grädda sconesen i mitten av ugnen i 250 grader i 10-15 min.
8. Avnjut sconesen varma eller kalla med smör, ost och marmelad.

Variation:Undvik sockret om du vill få mindre söta scones.
Etiketter: edit post
0 Responses

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se http://ping.bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortalPing/ping/87178/4728812 RSS/Ping Mat och Dryck Mat & dryck bloggar Follow Goda bakverk