Bakaochlaga
Köttfärslimpa är gott och enkelt att göra och brukar uppskattas av både stora och små. Det passar dessutom bra att göra matlådor på den överblivna köttfärslimpan.

Ingredienser, 4 personer:
500 gram köttfärs
½ dl ströbröd
0,75 dl mjölk
½ dl grädde
1 liten lök
1 ägg
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
25 gram smör
1 tsk soja

Gör så här:
1. Blanda ströbröd, mjölk, grädde och ägg till en jämn smet.
2. Häll i hälften av saltet och hälften av vitpepparn och blanda noga ihop med smeten. Låt därefter smeten dra i några minuter.
3. Hacka löken i små bitar, häll löken i smeten och rör om väl.
4. Blanda i köttfärsen i skålen och rör om tills smeten blir jämn.
5. Blanda noggrant ner resten av saltet och vitpepparn i smeten.
6. Dela upp smeten i två delar. Forma varje del till en limpa med en höjd på ca 5-10 cm och en bredd på ca 10 cm. Smöra en form och lägg i de två limporna.
7. Värm smöret och sojan i en kastrull och rör om. Pensla köttfärslimporna med smörblandningen.
8. Grädda limporna i mitten av ugnen i 200 grader i 45 min. Kontrollera att limporna har blivit genombakta innan ugnen stängs av.
9. Servera köttfärslimpan med kokt potatis, gräddsås och sallad.

Tips:
När limporna gräddas i ugnen bildas det sky i ugnsformen. Skyn kan användas till att göra en gräddsås som kan serveras till köttfärslimpan.
Etiketter: , , edit post
0 Responses

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se http://ping.bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortalPing/ping/87178/4728812 RSS/Ping Mat och Dryck Mat & dryck bloggar Follow Goda bakverk