Bakaochlaga
Det klassiska receptet på cheesecake.

Ingredienser, 1 tårta:
100-125 gram philadelfiaost
3 ägg
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Digestivekex (jag använder ca 10 digestivekex i botten av kakan och 2-3 stycken som garnering)

Garnering:
Frukt, bär eller choklad

Gör så här:
1. Dela philadelfiaosten i en bunke.
2. Separera äggvitan från gulan och blanda philadelfiaosten med en gula åt gången.
3. Häll i socker och rör om.
4. Häll i vaniljsockret och blanda noga ihop med resten av smeten. Använd gärna en handvisp för att få bort ostklumparna i smeten.
5. Vispa grädden i en annan bunke (obs vispa inte för hårt) och blanda sedan ner den i resten av smeten.
6. Vispa äggvitorna hårt och blanda sedan ner dem i smeten. Blanda noga.
7. Krossa digestivekexen och lägg dem i botten på en rund form med löstagbara kanter. (Det går också att strunta helt i att lägga kex i botten av kakan.)
8. Häll smeten över kexbotten och strö eventuellt över krossade digestivekex
9. Ställ kakan i frysen i minst fyra timmar. Ta fram den ca 15-30 min innan den ska serveras (tiden beror på hur frusen kakan är och hur kall man vill att den ska vara då den serveras). Det går att förvara kakan i några dagar i frysen.
10. Dekorera eventuellt kakan med exempelvis vindruvor, jordgubbar eller kiwi innan den serveras.

Variation:
Det går att blanda i kakao i kakan för att göra en chokladcheesecake eller citron för att göra en fräsch och somrig cheesecake.
1 Response
  1. Anna Says:

    ser gott ut det där! :)titta gärna in hos mig. har inte kommit igång riktigt än, men ändå. du är välkommen!


Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se http://ping.bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortalPing/ping/87178/4728812 RSS/Ping Mat och Dryck Mat & dryck bloggar Follow Goda bakverk